Reddingsbrigade Bestiaria

2017
‘Reddingsbrigade Bestiaria’

Reddingsbrigade Bestiaria is gespecialiseerd in het hulp verlenen aan fabeldieren. Het komt soms voor dat bijvoorbeeld een draak zomaar aanspoeld op een strand of neerstrijkt op een dak. De community moet samen in actie komen en kan de draak redden door het reanimeren van plastic tassen. De draak is namelijk van het PETuda ras en is geen knorrig of gevaarlijk schepsel maar juist vrolijk, wijs, vriendelijk en hulpvaardig.

In deze open inloopworkshop maken kinderen en volwassenen huidschubben van plastic voor de grote draak. Met speciale apparatuur worden plastic zakken gerecycled en tot een stuk drakenhuid omgetoverd. Deelnemers gebruiken hun eigen creativiteit en ontwerpzin om een bijzondere drakenschub te maken. Alle schubben worden bevestigd aan de grote draak. Na afloop van de workshop bedankt de draak iedereen met een drakendans.

Reddingsteam Bestiaria is te boeken voor opluistering van uw evenement of festival. De lengte van de draak kan worden aangepast aan de hoeveelheid deelnemers. Van 5 m tot maximaal 8 m. Voor meer informatie kunt u het beste mailen naar esther@orttheater.com

Concept: Esther van de Pas

Met dank aan: Sandrien Wansink

<–terug